top of page

Idei de meniuri

De cand Anastasia a inceput sa manance solide, am avut frecvent zile in care nu stiam ce as putea sa ii pregatesc atat ei, cat si noua. Uneori ideile veneau rapid si improvizam, alteori mi se parea mai dificil. Pe masura ce se apropia data la care urma sa inchei concediul de maternitate (ceea ce s-a si intamplat cand ea avea 1 an si 1 luna), realizam ca asta va fi poate o provocare si mai mare asa ca am inceput sa constuiesc meniuri zilnice, iar ulterior saptamanale.

Acest lucru m-a ajutat sa ma organizez mai bine si sa castig timp, plus ca imi da o stare de bine sa stiu exact ce am de pregatit. Mai mult, pot sa merg la cumparaturi numai o data pe saptamana si sa stiu exact de ce am nevoie pentru zilele urmatoare. Bineinteles ca sunt si abateri de la meniul saptamanal din diverse motive precum intalniri neplanificate cu prietenii, o pofta de-a unuia dintre noi, o intamplare neprevazuta care imi scurteaza timpul alocat pregatirii meisei sau chiar o masa neplanificata in oras. Regasiti mai jos catevameniuri saptamanale pentru inspiratie, cu idei pentru cele trei mese principale si gustari, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. In cazul in care reteta respectiva este disponibila, regasiti si linkul direct.

Voi continua sa adaug idei in aceasta pagina, pe masura ce le dezvolt. Tin sa mentionez ca sunt idei construite in baza recomandarile primite de la pediatru si a principiilor pe care eu le aplic in baza experientei personale construita ca urmare a consultarii mai multor nustritionisti pe parcursul mai multor ani.

bottom of page