top of page

Biscuiti 100 aka stelute catifelate


Zilele trecute, în timp ce mă gandeam ce biscuiți să îi pregătesc Anastasiei pentru gustări, am realizat că, deși este una dintre primele rețete bebelușești, până acum nu am împărtășit cu tine rețeta pentru biscuiți 100. De ce biscuiți 100? Pentru că se pune câte 100 grame din fiecare din cele 3 ingrediente necesare.


În funcție de tipul de brănză folosit, pot fi dați bebelușilor încă din primele luni de diversificare. Îi poți păstra într-un recipient bine închis, în frigider, pentru 3-4 zile astfel încât să ai la îndemână gustări sănătoase sau chiar îi poți combina cu iaurt pentru cea de-a treia masă a bebelușilor sub 1 an.

Ingrediente
  • 100 gr unt (nesărat pentru copiii sub 2 ani)

  • 100 gr făină de grâu 650 sau 1000 (120 gr făină de grâu fără gluten)

  • 100 gr brânză (brănzică de casă / ricotta / brănză de vaci / telemea)

  • 1 ou pentru uns biscuiÈ›ii

  • SeminÈ›e pentru decor (opÈ›ional)

Modul de preparare

Într-un castron amesteci făina, brânza și untul rece, pe care îl poți chiar da pe răzătoare înainte pentru a se amesteca mai ușor.


Când ai obținut un amestec omogen, formezi o bilă din aluat pe care o bagi în frigider pentru cel puțin o oră. La fel de bine poți lăsa chiar mai mult la rece.


Pornești cuptorul și îl setezi la 170 grade și tapetezi o tavă cu hârtie de copt.


Scoți aluatul din firgider și întinzi o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Cu o formă de biscuiți sau un pahar decupezi biscuiții.

Aluatul conținând unt, e necesar să te miști rapid din momentul în care întinzi foaia.


Biscuiții astfel formați îi așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Apoi îi ungi cu ou bătut și, opțional, presari pe deasupra semințe de susan, de exemplu.


Bagi tava în cuptor și o lași până ce se rumenesc pe margini. Undeva aproximativ la 15 minute. Când sutn gata îi scoți pe un grătar sau e o farfurie și ii lași la răcit. Se pot servi atât câlduți, cât și reci.


Spor la biscuit!

bottom of page