top of page

Fursecuri cu mere si ovaz, fara zahar adaugat



Sezonul rece e perioada în care consumăm mere mai multe comparativ cu perioada caldă, crude, coapte sau în diverse preparate.


Aseară am călit câteva mere pentru o tartă, însă mi-au și rămas. Ca să nu le congelez, m-am gândit că aș putea face câteva fursecuri pentru gustarea Anastasiei. Mi-am amintit de biscuiții 100 (100 gr brânză, 100 gr unt, 100 gr făină) care îi plac tare, iar cu ei în minte, am făcut fursecuri fără zahăr adăugat din numai 3 ingrediente principale, în proporție 2:1:1, mere, ricotta și fulgi de ovăz.


Ingrediente

  • 200 gr mere călite (mere date pe răzătoare È™i călite în puÈ›in unt cu scorÈ›iÈ™oară)

  • 100 gr ricotta sau mascarpone sau cremă de brânză

  • 100 gr fulgi de ovăz

  • scorÈ›iÈ™oară

  • pudră ghimbir


Modul de preparare

Speli 4 mere, le dai pe răzătoare și le călești într-o cratiță cu o lingură de unt și scorțișoară. Dacă merele nu sunt suficient de zemoase cât să le poți căli, poți adăuga puțină apă.


Când merele sunt gata, le transferi într-un castron și adaugi ricotta, fulgii de ovăz, o linguriță de scorțișoară și puțin ghimbir. Le amesteci bine.


Din amestecul omogen pui cu lingurița cantități egale într-o tavă tapetată cu hârtie se copt, lăsând puțin spațiu între ele.


Bagi tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25 minute, pănă ce devin aurii. Cănd sunt gata, le scoți din cuptor, le lași la răcit și le poți păstra 2 zile într-un recipient bine închis.


Spor la prăjiturit!

bottom of page