top of page

Biscuiti fragezi fara zahar


Zilele trecute am vrut să fac un tiramisu. Și, ambițioasă din fire, era musai ca pișcoturile să fie făcute în casă ca să fie fără zahăr. Până acum, nimic neobișnuit. Am căutat rețeta și mi-am scos ingredientele, numai că am avut o mare supriză. Nu aveam oua suficiente! Hmmm!... Mi-am zis că nu e problemă, pun mai puține. Și uite așa, în timp ce pregăteam compoziția, am început să ma joc cu ingredientele.


În final de la pișcoturi am ajuns să fac biscuiți despre care, sincer vă spun, când i-am gustat am zis că sunt prea buni să îi irosesc într-un tiramisu când aș putea să îi las Anastasiei să se bucure de ei ca și gustare. Și uite așa de la tiramisu am ajuns să pregătesc un tort cu blat de nuci și fructe uscate ca să păstrez biscuiții. Cred că sunt cei mai parfumați și aromați biscuiți fără zahăr pe care i-am făcut până acum, potriviți bebelușilor după vârsta de 12 luni deoarece conțin arțar.

Ingrediente

Pentru 8 - 9 biscuiți

  • 2 ouă

  • 50 gr făină de cocos + 1 - 2 linguri pentru pudrat

  • 4 linguri amidon

  • 4 linguri făină de grâu

  • 8 linguri lapte

  • 2 linguri sirop arțar

  • Praf de vanilie / vanilină / extract de vanilie / zahăr vanilat (1 vărf de cuțit / 1 pliculeț)

Modul de preparare

Separi albușurile de galbenusuri si le pui în două vase diferite.


Adaugi un vârf de cuțit de sare peste albușuri si mixezi până când compoziția devine ca o bezea lucioasă care nu mai curge.


Adaugi siropul de arțar peste gălbenușuri și praful de vanilie si le mixezi până când își dublează volumul și se închid la culoare (aproximativ 5 - 7 minute). Apoi încorporezi și laptele.


Amesteci făina de cocos, cu făina de grâu și cu amidonul și le cerni. Personal am folosit o strecurătoare când le-am adăugat peste gălbenușuri.

Adaugi treptat amestecul de făina și amidon peste galbenusuri și amesteci cu o lingură sau o paleta, de sus în jos, până o încorporezi perfect. După ce adaugi căteva linguri de făină, aluatul va deveni destul de consistent așa că va fi nevoie să îl fluidizezi adăugând 1-2 linguri de bezea și amestecând cu grijă de jos în sus.

Continui să adaugi făina, amestecând-o mereu cu grijă, de jos în sus. După ce termini de adăugat făina, adaugi treptat și restul de bezea, lingură cu lingură.


Când aluatul este gata îl poți pune cu un poche cu dui sau cu lingura în tava, pe hârtie tapetată cu hârtie de copt.


După ce le-ai pus în tavă, le poți pudra cu făină de cocos, pasul fiind opțional.


Le coci în cuptorul preîncălzit la 165°C sau la foc mic pentru aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc ușor..

Le scoați din cuptor, le lași să se racească în tavă, apoi le scoți cu grijă și le așezi pe un platou/farfurie.


După ce s-au răcit, se păstrează în frigider pentru 2 - 3 zile într-un recipient bine închis.


Spor la prăjiturit!

Comentarios


bottom of page