top of page

Biscuiti integrali indulciti cu mere


Aseara dupa ce a adormit Anastasia, am realizat ca trebuia sa pregatesc niste biscuiti pentru micul dejun pentru a-i servi alaturi de un smoothie de morcovi sau un pahar cu lapte.


Una dintre cele mai simple si rapide retete de biscuti integrali este cea de mai jos. Nu contin zahar si sunt potriviti si pentru bebelusi de la 8 luni, fiind indulciti cu piure de mere sau mere rase. Daca vreti sa ii dati bebelusilor inca de la 7 luni, atunci inlocuiti si cantitatea de faina cu fulgi de ovaz sau faina de mei. In plus sunt usor moi asa ca pot fi mancati cu usurinta de catre copiii si adultii de toate varstele.

Ingrediente
  • 100 gr fulgi ovaz

  • 100 gr faina integrala (alba)

  • 100 gr unt

  • 50 ml lapte (apa)

  • 100 gr piure mere (2-3 mere rase)

  • 1 lingurita de scortisoara


Modul de preparare

Pornesti cuptorul si il setezi la 170 grade sau foc mediu ca sa se incalzeasca pana ce pregatesti compozitia.


Intr-un castron amesteci fulgii de ovaz si laptele caldut.

Adaugi faina integrala, scortisoara si untul topit si racit si omogenizezi bine.

La final adaugi piureul de mere pe care il poti pregati din cateva mere la abur sau chiar mere proaspete date pe razatoarea mica. Vei obtine un amestec pe care il poti modela usor cu mana.

Faci bilute de dimensiune potrivita pe care le pui in tava tapetata cu hartie de copt si le apezi usor cu o lingura sau furculita pentru a forma biscuitii.

Dupa ce ai pus biscuitii in tava, o bagi in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 12 - 17 minute, in functie de puterea cuptorului. Biscuitii sunt gata atunci cand se intaresc putin si se rumenesc pe margine.

Spor la biscuit!

bottom of page