top of page

Biscuiti spritati fara zahar


Am primit de curând un aparat nou de ornat și făcut biscuiți care arată foarte bine. Dacă până acum îl foloseam pe cel vechi numai pentru a orna tartele și torturile, acest cadou m-a ambiționat să găsesc rețeta potrivită pentru biscuiți sprițați.


Prima dată mi-au venit în minte cei pe care îi făcea mama când eram mică, dați prin mașină. Inițial am încercat să adaptez această rețetă și recunosc că a fost un eșec. Am mai testat apoi o altă rețetă de biscuiți pe care am încercat să o adaptez astfel încât să scot zahărul, încercare tot nereușită. Se pare totuși că a treia oară a fost cu noroc. Mi-am propus să mă joc cu compoziția astfel încât să semene la textură cu o cremă pe care o folosesc la ornat. Și se pare că acesta era unul dintre secrete. Un alt aspect foarte important de menționat este că dacă îi vei pune pe foaie de copt, se vor lipi de ea când vei încerca să îi aranjezi așa că e musai să îi pui direct în tava tapetată cu unt sau ulei și făină. Acești biscuiți pot fi oferiți bebelușilor începând cu vârsta de 12 luni sau chiar de la 8 luni dacă renunți la siropul de arțar din rețetă. Însă haide să îți povestesc cum i-am pregătit.

Ingrediente
  • 350 gr făină

  • 200 gr unt la temperatura camerei

  • 1 ou

  • 6 linguri sirop de arțar (sirop de agave)

  • un vârf cuțit pudră de vanilie

  • o linguriță coajă de lămâie (opțional)

Modul de preparare

Pornești cuptorul și îl setezi la 200 grade aer sus-jos sau 170 grade aer circulant sau foc mediu.


Într-un castron pui untul la temperatura camerei, oul și siropul de arțar și omogenizezi bine.


Adaugi făina, pudra de vanilie și lămâia și le încorporezi cu o furculiță sau chiar cu mâna până ce iese un aluat.


Cu o lingură iei aluat și pui în aparatul pentru biscuiți. În absența ei, îi poți modela cu mîna formând biluțe pe care apoi le aplatizezi puțin cu o furculiță.


Tapetezi o tavă cu unt și făină, pui biscuiții direct în tavă și bagi tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 - 15 minute sau până ce capătă o culoare ușor galben maronie.


Spor la biscuit!

2 Comments


Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Mar 01, 2021

Ne poți arată și spune de unde sa cumpărăm și noi aparatul? Mulțumesc!

Like
Mirabela Pop
Mirabela Pop
Mar 01, 2021
Replying to

Sigur. Cel din plastic este luat din Lidl, marca Ernesto. Cel metalic este cel primit cadou pe care cred ca il gasesti online. Ca si forme sunt cam aceleasi asa ca oricare ar fi potrivit. Am folosit forma pentru inimioara si una dintre formele pentru flori.


Like
bottom of page