Au început să apară căpșunile acelea cu gust așa că nu am rezistat tentației de a pregăti și pentru Anastasia cu atât mai mult cu cât o prietenă mi-a spus că îi este poftă de niște brioșe bune cu căpșuni.
Cum m-am obișnuit să fac brioșele din ingrediente cât mai simple, și chiar să exclud ori de câte ori pot ouălele și lactatele pe care le includ la mesele principale, și dorind în același timp ca mare parte din rețete să fie potrivite și pentru bebelușii cu intoleranță la lactate, am pregătit aceste brioșe vegane, potrivite pentru bebeluși începând cu vârsta de 12 luni deoarece conțin sirop de arțar.
Ingrediente
Cantități pentru 6 - 8 brioșe în funcție de mărimea formelor
1 cănă făină (170 gr)
1/4 cană nucă măcinată
1/4 cană ulei de măsline
5 linguri sirop de arțar (opțional)
2/3 cană lapte vegetal sau apă minerală
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță scorțișoară
150 gr căpșuni
Făină de cocos pentru pudrat brioșele la final (opțional)
Modul de preparare
Încinge cuptorul la 170 - 180 grade și formele în care vei pune brioșele. Personal folosesc forme de silicon de cele mai multe ori, însă la fel de bine poți folosi hârtie gofrată pentru brioșe.
Amestecă într-un bol făina cu scorțișoara, nuca, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Peste ingredientele uscate adaugi uleiul, apoi laptele (sau apa) și omogenizezi bine cu ajutorul unui tel.
Adaugi o parte din căpșunile taiate bucățele, păstrând însă câteva pentru a le pune pe deasupra. Omogenizezi cu o spatulă și cu ajutorul unei linguri pui compoziție în forme, aproximativ 3/4 din capacitatea fiecărei forme pentru a le lăsa și loc să crească.
Pe deasupra presari bucățele de căpșuni și le bagi în cuptorul preincalzit.
Timpul de coacere variază în funcție de cuptor, media fiind de 30 minute. Cel mai bine le lași până ce trec testul scobitorii.
Scoți brioșele din cuptor, le lași aproximativ 5 minute în forme, iar apoi le scoți și le lași la răcit pentru grătar sau un tocător de lemn.
Spor la brioșit!
Opmerkingen