top of page

Briose cu fructe fara zahar adaugat


Brioșele sunt printre primele preparate solide pe care i le-am pregătit Anastasie. Îmi amintesc și acum că am început cu niște brioșe moi, cu fulgi de ovăz, mere și scorțisoară chiar în ziua în care împlinea 7 luni. Pe măsură ce a crescut, am continuat să facem brioșe în diverse combinații, dulci sau sărate, fără zahăr adăugat.

Aceste brioșe cu fructe sunt îndulcite cu banană și au în compoziție și brânză Făgăraș întrucât le-am pregătit cu intenția de a le consuma la micul dejun cu un pahar cu lapte sau chiar ca gustare și am vrut să fie mai consistente. Ingredientele sunt #babyfriendly, iar pentru bebelușii mici brânza făgăraș poate fi înlocuită cu brânzică de casă, putând fi consumate și de către bebeluși după vârsta de 8 luni.

Ingrediente
  • 1 banană

  • 3 ouă

  • 4 linguri ulei

  • 1/2 cană cu lapte (de vacă sau vegetal)

  • 1 cană și 1/4 făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 cutie brănză Făgăraș (200 gr) SAU 150 gr brânzică de casă amestecată cu 3 linguri iaurt

  • 1cană fructe de pădure

Modul de preparare

Preîncălzești cuptorul la 170 grade sau foc mediu și pregătești formele pentru brioșe.

Într-un castron încăpător pisezi banana cu ajutorul unei furculițe, adaugi ouălele si amesteci bine cu ajutorul unui mixer.


Când amestecul devine omogen, adaugi uleiul și laptele și continui să amesteci, după care adaugi și brânza și omogenizezi.


După aceea, cu ajutorul unei spatule, încorporezi ușor făina și praful de copt.


La final încorporezi fructele de pădure. Poți păstra câteva ca să pui pe deasupra, după ce ai pus compoziția în frome.


Cu ajutorul unei linguri pui compoziția în forme de silicon sau în tava pentru brioșe tapetată cu hărtie pentru brioșe, aproximativ 3/4 în fiecare formă, iar pe deasupra adaugi fructele păstrate și le bagi în cuptorul preîncălzit pentru 25 - 35 minute sau până ce trec testul scobitorii. Le scoți din cuptor și le lași să se răcească.


Le poți păstra în frigider, într-un recipient bine închis pentru 2 -3 zile.


Spor la prăjiturit!

Comments


bottom of page