top of page

Clafoutis cu prune fara zahar


De dimineață Anastasia mi-a spus că ea vrea să mănânce prune, cu banană și ouă. M-am tot gândit ce să îi fac și mi-am amintit că în trecut pregăteam clafoutis cu cireșe așă că am zis "de ce nu?", mai ales că doream ceva cu foarte cât mai puțină făină și ingrediente la simple.

La origini clafoutis este un desert care se pregătește cu zahăr și cireșe, însă cu puțină creativitate, cred că poți folosi orice fruct. În această rețetă însă, nu am folosit zahăr, ci banană sau sirop de arțar astfel încât să fie potrivită și pentru bebeluși începând cu vârsta de 8 luni.

Ingrediente

- 400 gr prune (cântărite cu sâmburi)

- 4 ouă

- 200 ml lapte

- 100 gr făină

- 1 banană (sau 4 - 6 linguri sirop de arțar)

- un vârf pudră de vanilie


Modul de preparare

Într-un vas de yena pe care îl ungi cu unt, pui prunele fără sâmburi și rupte în jumătate.


Separat, într-un bol încăpător, adaugi banana pasată cu o furculiță sau siropul de arțar. Apoi adaugi ouălele, laptele, făina și pudra de vanilie. Mixezi cu un mixer pentru 30 de secunde astfel încât vei obține un amestec omogen.


Torni amestecul peste prune și bagi vasul în cuptor la 180 gr pentru aproximativ 25 - 30 minute sau până ce devine ușor rumenie.


Scoți vasul din cuptor și lași puțin la răcit. Opțional poți presăra pe deasupra făină de cocos sau zahăr pudră.


Recunosc că nouă ne-a plăcut foarte mult, Anastasia fiind cea mai încântată, astfel încât a mâncat clafoutis cu prune atât aseară, cât și azi la micul dejun. Zi cu soare să ai!

Comments


bottom of page