top of page

Clatite cu ovaz si iaurt fara zahar adaugat



În această dimineață Anastasia a vrut clătite. Recunosc ca și mie îmi era poftă așa că m-am bucurat. Cu toate acestea m-am gândit la o variantă care să fie prietenoasă și cu planul meu alimentar. Da, poate suna ciudat, însă de multe ori adaptez ca să putem mânca împreună același lucru pentru că ea își dorește să mănânce și să facă lucrurile ca și noi, adulții.


Pentru această rețetă am folosit ingrediente simple, prietenoase cu cei mici, astfel încât pot fi pregătite și pentru bebeluși începând cu vârsta de 8 luni. Dacă lui bebe îi dați numai gălbenuș, atunci excludeți albușul din rețetă. Anastasiei, după o reacție ciudățică pe care a avut-o când am ajuns la trei sferturi de gălbenuș, i-am făcut pauză o lună, iar apoi, la 8 luni și puțin, i-am reintrodus oul întreg în preparate și nu a mai avut absolut nicio reacție așa că de atunci îl consumă cu tot cu albuș.

În plus, dacă folosești fulgi de ovăz și praf de copt fără gluten, sunt potrivite și pentru persoanele cu intoleranță la gluten.


Ingrediente

Pentru 3 porții:

  • 9 linguri fulgi de ovăz fără zahăr

  • 300 gr iaurt

  • 1 ou

  • 1 banană

  • 1 vârf praf de copt (opÈ›ional)

  • 1 linguriță scorÈ›iÈ™oară


Modul de preparare

Într-un bol pasezi banana cu o furculiță și o amesteci cu oul.


Adaugi fulģii de ovăz, iaurtul, praful de copt și scorțișoara și omogenizezi bine.


Ungi o tigaie pentru clătite sau de teflon cu puțin ulei, o pui pe aragaz la mediu spre mic, iar după ce s-a încălzit, adaugi cu lingura compoziție și o așezi ușor sub forma unor mini clătite. Le întorci pe ambele părți cu ajutorul unei spatule, vu mențiunea că e necesar să le întorci cu grijă întrucât nu sunt la fel de elastice ca cele clasice.


Eu am făcut simultan cam 4 clătite și am pus o lingură cu vârf pentru fiecare astfel încât au ieșit 14 mini clătite, suficiente pentru noi trei.


La final, le-am așezat pe o farfurie și am pus deasupra zmeură congelată care s-a dezghețat rapid în contact cu clătita caldă, dar la fel de bine poți pune și alte fructe.


Pentru noi a fost un mic dejun excelent!


Sper să îți placă!


bottom of page