top of page

Clatite cu spanac si ovaz


Fiind weekend, Anastasia servește micul dejun acasă și cum îi plac clătitele, i-am propus să îi fac clătite cu spanac. A fost extrem de încântată, însă mi-a cerut să îi pun și ou. Asta pentru că zilele trecute a mâncat spanac cu ou, combinație care i-a plăcut foarte mult.


Revenind la clătite, i-am făcut și anul trecut clătite cu spanac, însă după o rețetă clasică, cu făină de grâu. De data aceasta îmi doream o variantă cât mai sănătoasă și potrivită pentru micul dejun, așa că am optat pentru clătite cu făină de ovăz pe care ei i le-am servit cu ricotta și roșii, iar eu le-am măncat numai cu legume. Partea și mai bună este că sunt potrivite și pentru bebeluși începând cu vârsta de 7 - 8 luni, în funcție de momentul în care introduceți ingredientele în alimentația bebelușului. În cazul Anastasiei, ovăzul l-am introdus spre finalul primei luni de diversificare, iar oul și laptele vegetal în luna a doua de diversificare.

Ingrediente
  • 150 gr spanac

  • 250 ml lapte vegetal (ovăz/migdale/soia)

  • 100 gr făină de ovăz

  • 1 ou

  • 1 lingură ulei cocos

  • 1 linguriță bicarbonat (opțional)

  • Un praf de sare (opțional)

Modul de preparare

Speli frunzele de spanac și le pui în blender împreună cu uleiul de cocos și jumătate din cantitatea de lapte. Mixezi bine până devine un amestec omogen.


Transferi amestecul într-un bol, adaugi restul de lapte, făina, oul și. opțional bicarboant și sare. Bicarbonatul are rolul de a le face mai pufoase, însă este opțional. Le-am făcut și fără și ies puțin mai îndesate. Aici e o alegere personală a fiecăruia.

Ungi tigaia cu puțin ulei, elimini excesul cu un șervețel de bucătărie și prăjești clătitele. Cand termini de prăjit clătitele, le poți servi cu iaurt, ricotta și legume, fiind ideale pentru micul dejun.


Poftă bună!

Comments


bottom of page