top of page

Strudel cu mere si nuci, fara zahar adaugatAnastasia e cel mai mare admirator al meu și nu ratează nicio ocazie să îmi spună ce mult îi plac prăjiturile făcute de mine, dar și mâncarea. Faptul că ea le apreciază, mă motivează și mai mult să găsesc mereu resurse pentru a îi pregăti gustări cât mai sănătoase în casă, în defavoarea celor cumpărate din magazine sau cofetării, pline de zahăr.


Sunt însă și zile în care am puțin timp la dispoziție pentru gătit, așa că am învățat să adaptez. Recunosc că de cele mai multe ori, inclusiv aluatul pentru tarte sau plăcinte este pregătit în casă, însă, de această dată, am dat o șansă foietajului proaspăt, găsind o variantă fără zahăr adăugat. Astfel, am pregătit strudele cu mere si nuci, fără zahăr adăugat, fiind potrivite și pentru copii și bebeluși începând cu vârsta de 12 luni.


Ingrediente
  • 1 pachet aluat proaspăt de patiserie (am folosit pe cel de la Lidl)

  • 6 mere

  • 2 lingurițe de scorțișoară

  • 2 linguri de nucă tocată sau măcinată

  • 1 lingură unt (vegetal sau din lapte de vacă) sau ulei de măsline

Modul de preparare

Cureți merele, le dai pe răzătoare și le călești în unt. Adaugi scoarțițoara puțină apă ca să nu se lipească și amesteci din când în când până ce se înmoaie.


Iei cratița de pe foc și adaugi nuca tocată.


Întinzi aluatul de patiserie și cu ajutorul unui cuțit îl porționezi in dreptunghiuri de aproximativ 4x10 centimetri.


Pe fiecare dreptunghi pui merele cu nucă, până aproape de capete și rulezi fiecare bucată.


Le transferi în tava, pe hârtie de copt și bagi tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 30 - 40 minute, până ce devin aurii.


Scoți tava din cutor, le lași puțin la răcit și le poți pudra cu făină de cocos sau chiar zahăr pudră.


Spor la prăjiturit!

bottom of page