top of page

Omleta cu ciuperci la cuptor


Omleta cu ciuperci sau cu alte legume m-a salvat de multe ori pe vremea când Anastasia era mică, mică pentru că până la vârsta de un an o pregăteam numai pentru mesele de prânz. Ulterior, în funcție de meniul pe care îl aleg pentru o anumită săptămână, omleta o pregătesc fie pentru micul dejun cum a fost de această dată, fie pentru prânz când o servim alături de o salată. Singura constantă este modul de preparare la cuptor. :)

Astfel, pentru mesele alături de cei mici, omleta cu ciuperci este o opțiune bună. Se pregătește ușor, poate fi oferită și celor foarte mici încă din primele luni de diversificare fiind pregătită la cuptor, în plus și consistența este potrivită pentru ei. Îmi amintesc și acum cum ii pregăteam Anastasiei la 8 - 9 luni această omletă în forme de silicon și incerca să mănânce ea cu lingurița din ea, ca apoi să se ajute de mânuțe. În funcție de alimentele deja introduse în alimentația bebelușului, omleta cu ciuperci poate fi oferită începând cu vîrsta de 8 - 9 luni, fie din ou întreg, fie numai din gălbenuș.

Ingrediente
  • 2 ouă (întregi sau numai galbenușurile, în funcție de cum i-ai oferit oul până în prezent)

  • 1 ceapă verde/câteva fire de ceapă chives sau chiar ceapă galbenă

  • 2 ciuperci champignon

  • mozzarella / ricotta (optional)

  • 2 linguri de lapte (opțional)

  • Oregano

  • Piper

  • Sare (optional)

  • Unt/ulei de măsline pentru uns vasul

Modul de preparare

Speli ciupercile și ceapa, după care le tai bucăți mici.


Ungi vasul cu unt sau ulei sau pregătești formele din silicon.


Spargi ouălele, adaugi condimentele și le bați bine. Opțional, poți adăuga și două linguri de lapte pentru a obține o omletă mai pufoasă. În plus, în cazul omletei numai din gălbenuș, laptele suplinește absența albușului.


În vasul pe care îl vei băga la cuptor adaugi ciupercile, brânza și ceapa. Anastasiei ii pun de cele mai multe ori numai legume și brânza numai din cand in cand, în functie de cât de multâ a consumat în zilele anterioare.


Bagi vasul în cuptor la 170 grade, pentru 20 - 30 minute, până ce capată o culoare rumenă.


O poți servi cu roșii proaspete sau cu salată de sezon, în funcție de ce preferă fiecare.


Poftă bună!

Comments


bottom of page