top of page

Vita cu broccoli la tigaie


În această perioadă Anastasia este in vacanță de la creșă, iar cum concediul meu deja s-a încheiat, trebuie să mă gândesc din timp ce îi pregătesc pentru masa de prânz astfel incât să nu fiu nevoită să petrec prea mult timp în bucătărie, dar mai ales să fie gata la timp pentru că ea are un program relativ strict de somn, fiind obișnuită ca la creșă. Dacă nu sunt gata la timp, ea adoarme fără să mănânce și apoi sunt nevoită să îi devansez orele de masă, lucru pe care evit să îl fac pentru a nu avea ultima masa foarte târziu.


Însă gata cu vorba! Haide să îți spun ce variantă de prânz am ales astfel încât să gătesc pentru toți trei simultan, lucru pe care îl fac frecvent, dar să îl împacăm și pe tati căruia îi place carnea de vită. Să îti mai spun că este o rețetă pe care am pregătit-o deja de doua ori? Prima dată cu mușchi de vită, iar a doua oară cu pulpă de vită. Evident că musșchiul este mai fraged, dar e foarte bună și cu pulpă. Este un prânz simplu, rapid, sănătos și sățios, potrivit atât pentru copii începând cu vârsta de 12 luni, dar și pentru adulți. Bineînteles că e chiar și o variantă de cină în situația în care decizi să servești carne. Recunosc că personal optez pentru mese mai ușoare pe bază de legume, brânză și cel mult pește ori de câte ori am ocazia.

Ingrediente
  • 400 - 500 gr mușchi sau pulpă de vită

  • 1 buchet broccoli crud

  • 20 - 30 gr unt

  • 50 ml apă

  • Piper

  • Sare (opțional)

  • Sos de soia (opțional și numai pentru adulți sau copiii mai mari)

  • 1 - 2 linguri semințe de susan

  • 2 linguri de parmezan/mozzarella (opțional)

Modul de preparare

Speli carnea și o tai fâsii subțiri.

Broccoliul îl speli și îl rupi în buchețele mai mici.


într-o tigaie antiaderentă adaugi un cubuleț de unt și carnea de vită tăiată fâșii subțîri. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai repede este gata.


Pui tigaia pe foc mediu spre mare și amesteci pentru a nu se lipi pentru aproximativ 5 minute până ce carnea își schimbă culoarea. Adaugi piper și 50 ml apă, amesteci și pui un capac.


Până ce se absoarbe lichidul, fierbi broccoliul într-o oală cu apă pentru aproximativ 3 - 5 minute din momentul în care ajunge la punctul de fierbere. Personal îl prefer mai crocant. Dacă însă il vrei mai moale, măreste timpul de fierbere cu 3 - 5 minute.


Când broccoliul este fiert, îl scurgi de apă și îl adaugi peste carne împreună cu 2 linguri sos de soia, o feliuță de unt și 1 - 2 linguri susan. Condimentezi cu piper și, opțîonal, sare după gust, amesteci și mai lași in tigaie pentru încă 5 minute sau până ce se absoarbe lichidul. Dacă nu vrei să adaugi sos de soia, atunci poți înlocui cu apă.


Când lichidul s-a absorbit, oprești focul și servești cald. Opțional, poți adăuga pe deasupra parmezan sau mozzarella. Recunosc că nu sunt mare fan vită, însă gustul acesta m-a surprins plăcut, iar Anastasia a fost extrem de încântată.


Poftă bună!

Comentários


bottom of page